Training 2011/3 (Ochtrup)

Ook vandaag weer lekker getraind met Orkana en Orsa. Vanwege de drassige akkers vandaag het speuren maar achterwege gelaten.

 

Orkana.

Het appèl verliep uitstekend. Ondanks dat ze daar nog niet aan toe is, ook met Orkana even de sta-oefening geprobeerd. Dat lukte meteen goed. Het apporteren begint haar favoriete onderdeel te worden. Ze haalt het blok snel en gaat dicht voor me zitten, het blok rustig vasthoudend. De "af-oefening met afleiding" ga ik wat harder aanpakken. Ze moet even weten - of liever beseffen, want ze weet het wel - dat het commando meer als plicht moet worden gezien dan als een vriendelijk verzoek.

Het pakwerk verliep eveneens weer naar wens. Veel aandacht besteed aan bijt-, los- en bewaakfases.

 

Orsa.

Ook zij deed, wat er van haar verlangd werd tijdens de gehoorzaamheidsoefeningen, zeer enthousiast en zeer gedreven. Ik moet nog veel aandacht besteden aan het rustig vasthouden van het blok. Langere perioden van rust tussen de oefeningen zijn erg goed. Tijdens het volledige appèl, behalve het vooruitsturen, komt er bij Orsa geen bal aan te pas. Dat moet zo blijven. "Af uit looppas" is zoals gewoonlijk niet moeilijker dan uit gewone pas. Dat ging dus ook goed.

Het pakwerk was voorbeeldig. Weer getraind op revieren van vier verstekken en dat ging ook de goede kant op. Het rugtransport werd nog niet geoefend.

 

Al met al weer een prima training. Het is geweldig om met deze beide teefjes te werken, die overlopen van werklust, waarbij Orkana stugger is, maar waar de oefeningen ook meteen in haar brein worden opgeslagen, terwijl Orsa ook zeer bereidwillig is, maar soms nog een extra commando of oefening nodig heeft. Beide honden zijn zeer temperamentvol, bij Orsa spat het er soms af.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:06)

    1