Speuren Orkana en Orsa 2011/1

Eerste speuroefening na de winterstop - 17 januari 2011

Vandaag een dagje vrij genomen, waardoor ik de mogelijkheid kreeg om met Orkana en Orsa te gaan speuren. Dit was de eerste keer in 2011 en tevens de eerste keer na een winterstop van anderhalve maand. Schuin tegenover ons huis vond ik een oude maar overigens wel droge maïsakker, waarop ik de sporen uittrapte.

 

Orkana.

Afgezien van wat slordigheid bij de eerste hoek speurde Orkana rustig en verwees ze goed. Het verwijzen van het laatste voorwerp kon beter, want daar ging ze bovenop liggen. Al met al was het toch een prima oefening na een aantal weken op non-actief te hebben gestaan. Video.

 

Orsa.

Ook Orsa deed het in het algemeen goed. De speurvastheid was uitstekend, maar het verwijzen moet beter. Ze verwees vandaag enigszins aarzelend en een meter voor het voorwerp; de laatste keer zelfs staand. We weten nu, waaraan we de komende weken aandacht moet besteden. Geen video.

 

Beide honden speurden overigens goed en en drangvol en hadden er lol in. Momenteel is Orkana de stabielere, die ook zo veel mogelijk zelfstandig verwijst. Orsa gaat wat sneller, is in het algemeen wat drukker; ze moet langzamer het spoor oppakken na de voorwerpen. Mogelijk is dat een gevolg van de winterstop en haar toenemende enthousiasme.

Speurveld Orkana
Speurveld Orkana
Speurveld Orsa
Speurveld Orsa

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:06)

    1