Training met Orkana in Brechte en Orsa in Ochtrup

Speuren op bevroren akker.

 

Met zowel Orkana als Orsa gespeurd op een weer hard bevroren akker. Beide honden deden hun best en kwamen ook bij het eind, maar er was veel minder overtuiging dan op een niet bevroren akker. Misschien heb ik morgen de mogelijkheid nog eens met beide honden op een weide te speuren.

 

Training Orkana in Brechte.

 

Appèl.

De gehoorzaamheidsoefeningen verliepen alle zeer naar wens. Orkana draaide erg goed. De extra hoge klimschutting daar was nu bevroren en, gek genoeg, daardoor minder glad. Toch wilde Orkana er heen en terug om- in plaats van overheen. Ze heeft kennelijk een hekel aan die schutting gekregen, terwijl ze er op het eigen terrein bijna overheen vliegt. Dat was de enige oefening, waarbij ik haar even moest helpen. Toen het goed was gegaan, ben ik ermee gestopt, maar deze oefening behoeft ook tijdens de eerstvolgende trainingen extra aandacht.

 

Pakwerk.

Ook het pakwerk verliep uitstekend. Orkana heeft kort voor het lossen een steeds grotere neiging om de arm achter de pakwerker te trekken. Het lossen verliep goed, maar ze moet tijdens de bewaking meer voor de pakwerker blijven zitten en niet er schuin naast, wat ze toch vaak probeert. Het aanblaffen was weer zeer energiek en zonder inbijten. De vlucht werd uitstekend verijdeld en ook de daarna volgende overval was goed.

Het pakwerk werd afgesloten met een steloefening en een aansluitend zijtransport. In beide fasen toonde Orkana zich uitstekend en zelfverzekerd.

 

Training Orsa in Ochtrup.

In Ochtrup kon ik nog het volledige appèl met Orsa draaien. Ondanks dat ze soms uit de band wil springen, kwam ik zeer tevreden van het terrein. Alle oefeningen verliepen goed tot uitstekend. Er komt al meer rust bij het vasthouden van het blok voor de baas. De sta-oefening zit er nog niet in, maar vordert in de ontwikkeling.

Aan pakwerk kwamen we vandaag niet toe.

 

Morgen is er een jaarvergadering met de leden in Ochtrup. Er wordt dan niet getraind.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:09)

    1