Prima trainingsochtend in Ochtrup

Orkana.

 

Speuren.

Orkana speurde uitstekend ondanks de harde wind. Het gehele spoor aan de lange lijn. Deze keer overliep ze een voorwerp en had ze wat moeite met een hoek. Normaal komt dat bij haar niet of nauwelijks voor.

 

Appèl.

Gehoorzaamheidsoefeningen gedaan vanaf het apporteren; de voorafgaande oefeningen had ze gisteren uitstekend uitevoerd, dus dat hebben we vandaag even zo gelaten. Het apporteren verliep goed, maar ze had zo nu en dan wel wat aansporing nodig bij het terugkomen over de haag met het blok. Bij de afoefening met afleiding moest ze opnieuw enkele keren worden gesommeerd te blijven, waar ik haar had achtergelaten.

 

Pakwerk.

Het volledige SchH.1-programma getraind. Dat zit nu nu al helemaal goed. Alle oefeningen werden enthousiast en energiek uitgevoerd. Het voorzitten na de losfase moet nog beter.

 

Orsa.

 

Orsa was vandaag op alle onderdelen in topvorm.

 

Speuren.

De harde wind had geen enkele invloed op de geweldige speurprestatie, die Orsa vandaag liet zien. Alle "poten" van het spoor en de hoeken werden zonder aarzeling en zeer overtuigend genomen. De voorwerpen werden alle drie goed verwezen met enige stemhulp. Als deze ontwikkeling zich doorzet, kan ze op een examen hoog scoren.

 

Appèl.

Het appèl was vandaag fenomenaal. Alle oefeningen werden snel en zeer correct uitgevoerd. Het voorzitten tijdens alle apporteeroefeningen was uitstekend. Het blok wordt steeds rustiger gehouden. Daar werken we aan. Ook op de afoefening met afleiding was niets af te dingen.

 

Pakwerk.

Voor het eerst getraind overeenkomstig het volledige SchH.2-programma. Het revieren van vier verstekken wordt nog bijgeschaafd, maar is al heel goed, ondanks dat er nog helemaal niet zo vaak op is getraind. Het aanblaffen was zeer energiek en drangvol. De vlucht werd werkzaam verijdeld en de overval uitstekend uitgevoerd.

Voor het eerst het rugtransport geoefend. Dat ging ook zeer naar wens, evenals de daarop volgende overval uit stand.

De steloefening op afstand was eveneens uitstekend net als het afsluitende zijtransport.

Orsa loste tijdens alle oefeningen voorbeeldig en bleef rustig voor de pakwerker zitten in de bewakingsfase. Het was duidelijk te zien, dat Orsa meer heeft met deze pakwerker dan met de onervaren pakwerker van het SchH.1-examen.

 

Het was een uitstekende trainingsochtend, waarbij Orsa haar zus deze keer het nakijken gaf. Toch zijn beide honden, elk op hun eigen niveau, geweldige honden om mee te werken. Zeer motiverend en tevredenstellend. Dat belooft veel goeds voor de komende examens.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:11)

    1