Training Ochtrup met Orkana en Orsa

Orkana.

 

Speuren.

Orkana was voor het speuren al overenthousiast en druk. Ze sprong tijdens het aanleggen van het speurtuig en de speurlijn al uit de band. Dat beloofde niet veel goeds.

Desondanks liet ze een uitstekende speuroefening zien. Het gehele spoor werd gedreven maar rustig uitgewerkt. Ze nam alle hoeken goed en verwees de voorwerpen snel en correct.

Appèl.

In tegenstelling tot gisteren was het appèl erg goed en geconcentreerd. Ondanks dat er kleine aanmerkingen konden worden gesignaleerd, werden alle oefeningen naar wens uitgevoerd.

Pakwerk.

Tijdens het pakwerk toonde ze zich, zoals gewoonlijk, gedreven en enthousiast. Bij de eigen pakwerker werden alle oefeningen uitgevoerd, zoals we dat gewend zijn. Op de bijt- en losfases was meestal nauwelijks iets aan te merken. De bewaking is er echter niet beter op geworden en daar gaan we de komende weken mee aan het werk.

Ik heb om eerder genoemde redenen besloten af te zien van deelname aan het examen in Brechte op 19 maart. De verleiding om mee te doen is groot, maar de risico's zijn dat eveneens. Ik ga daarom nu uit van deelname aan het SchH.1-examen op eigen terrein op 7 mei.

De komende weken zal Orkana zo nu en dan terugkeren aan de paal om weer wat meer rust in de hond te brengen.

 

Orsa.

 

Speuren.

Ondanks dat ze iets drukker speurde dan haar zus, liet ook Orsa een uitstekende speuroefening zien. Het gehele spoor werd geconcentreerd uitgewerkt, de hoeken overtuigend genomen. Ook het verwijzen werd nu duidelijk beter, maar ze kreeg hierbij nog enige druk en daarom lukte het goed.

Appèl.

De gehoorzaamheidsoefeningen werden zeer enthousiast, gedreven en geconcentreerd uitgevoerd. Tijdens het apporteren wordt het houden van het blok steeds weer beter. Ook de sta-oefening begint langzaam aan vormen aan te nemen. Ik was hier zeer tevreden over.

Pakwerk.

Er werd verder gewerkt aan het revieren van vier verstekken. Hier werden goede vorderingen gemaakt. Het is erg plezierig, dat Orsa zich voortdurend goed laat leiden en corrigeren. Hierna volgde er nog een enkele vlucht- en steloefening en had Orsa voor vandaag genoeg bewezen.

Als alles de komende weken naar wens gaat, is Orsa zeker klaar voor het SchH.2-examen op 7 mei.

 

Voor beide honden is de datum van 7 mei interessant, omdat ze dan allebei de loopsheid achter zich zullen hebben.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:11)

    1