Training bij de OG Altes Amt Stickhausen (1)

Op 26 maart a.s. organiseert de Ortsgruppe Altes Amt Stickhausen een SchH-examen met keurmeester Heinz Stets. Reden voor mij om daar vandaag eens heen te rijden met Orkana. Orsa mocht natuurlijk ook mee.

 

Training Orkana.

 

Appèl.

Van de loopsheid van Orkana, waar ze nu middenin zit, was weinig meer te merken. De appèloefeningen op het vreemde terrein verliepen zeer naar wens. Alles ging gewoon goed.

 

Pakwerk.

Zoals ik van Orkana gewend ben, ging ze ook hier op vreemd terrein met een pakwerker, die ze nog nooit gezien had, zeer energiek het gevecht aan. Na een korte correctie werden de twee verstekken meteen goed gerevierd en de pakwerker aangeblaft. Wel stootte ze de mouw een paar keer licht aan.

De vlucht verliep uitstekend en werd enorm energiek verijdeld. De daarop volgende overval, waarbij ze overigens bijna overlopen werd, ging ook naar wens. De bijt- en losfases waren goed. Bij het lossen moest hulp worden verleend. Ook het stellen op afstand was prima en het zijtransport eveneens. Ze kreeg vooraf een extra correctie om te voorkomen, dat ze de pakwerker weer in de verkeerde arm zou bijten tijdens het zijtransport.

 

Training Orsa.

 

Alhoewel ik voor een examen met Orkana naar deze club was afgereisd (anderhalf uur rijden heen en nog eens terug), heb ik ook Orsa ingezet.

 

Appèl.

Het appèl was zeer temperamentvol en goed op alle fronten. Ook het vooruitzenden verliep naar wens evenals de afsluitende afoefening.

 

Pakwerk.

De gewenning aan het nieuwe terrein duurde maar even, maar toen revierde Orsa vier verstekken op uitstekende wijze. Het aanblaffen was drangvol en zeer energiek, de vluchtverijdeling voorbeeldig, de bijt- en losfases prima. Hetzelfde gold voor de overval na de vlucht, het rugstransport en de daaropvolgende overval.

De "lange vlucht", zoals men dat in Duitsland vaak noemt, was meer dan uitstekend, het lossen goed en de bewaking eveneens.

 

Dit was een geweldige trainingsmiddag.

Vermeldenswaard is, dat de ontvangst, opvang en begeleiding op deze club door mij als uitstekend en zeer prettig werden ervaren.

Volgende week zaterdag gaan we er weer naar toe.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:20)

    1

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 16:29)

    1