Training Ochtrup

Speuren.

 

Het was een mooie zonnige morgen, maar een tegenvaller was tegelijkertijd, dat de akkers toch nog bevroren waren. Reden te meer misschien om er toch een spoor voor Orkana en Orsa op uit te trappen. Zo gezegd zo gedaan.

Ik heb de honden wel eens beter zien speuren, maar ze werkten hun spoor toch goed uit en dat stemde mij niet ontevreden.

 

Appèl.

 

Orsa liet een voortreffelijk appèl zien, waarbij ze haar niveau goed handhaafde.

De staoefening zit er nu bijna in. Ik hoefde haar linkerzijkant alleen nog maar iets aan te raken en ze stond.

Orkana had wat meer last van haar loopsheid dan gisteren. Ze werkte alle oefeningen goed af, maar was vaak afgeleid en onrustig tijdens de af-oefening met afleiding, die overigens steeds beter wordt.

 

Pakwerk.

 

Meteen na het appèl kon ik met Orkana aantreden voor het pakwerk. Dat had ik eigenlijk niet moeten doen, want het vergde behoorlijk veel van haar uithoudingsvermogen, maar het temperament won het, de power was er nog steeds.

Zodoende verliep de gehele SchH.1-oefening toch nog naar wens. Het lossen ging weer moeizaam.

Orsa revierde de vier verstekken vrijwel foutloos en liet zich eenvoudig sturen, als dat nodig was. Het aanblaffen was uitstekend. Hetzelfde gold voor de vlucht en overval. Ze beet vol, krachtig en rustig en loste goed. Soms moest ze even geholpen worden, als het lossen wat te langzaam ging.

Het rugtransport, de daarop volgende overval en het stellen op afstand werden uitstekend afgewerkt. Ook het zijtransport was, zoals gewoonlijk, uitstekend.

Voor het eerst riep ik haar, met enige lijnhulp, uit het verstek na het aanblaffen. Dat ging erg goed voor de eerste keer.

 

We hebben er weer een nuttige trainingsdag opzitten.


Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021)

    1

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 03:11)

    1

  • #3

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 10:25)

    1

  • #4

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021)

    1