Training Lathen-Fresenburg (2)

Vandaag weer een uitstekende training gehad.

 

Orkana.

 

Orkana speurde als een tierelier, terwijl ik bij het uitleggen juist dacht, dat dat tegen zou kunnen vallen, omdat de gebruikte akker volgens mij ongewoon mul was voor de tijd van het jaar.

Ik heb in de afgelopen dagen één keer de gelegenheid gehad om een trucje uit te proberen, waar Steffie Ehrlich mee kwam. We hadden het toen over het verwijzen van de voorwerpen door beide teefjes en dat dat beter zou moeten worden. Zij vertelde, dat ze altijd thuis het verwijzen aanleerde. Gewoon een recht spoortje uittrappen en daar een stuk of tien voorwerpen op leggen. Vervolgens de hond laten speuren, iedere keer een commando af bij een voorwerp, dan een stukje worst of een brokje, dan het voorwerp omhoog voor de denkbeeldige keurmeester en vervolgens op weg naar het volgende voorwerp.

Ik had dat iedere dag willen doen, maar kwam er slechts één keer aan toe.

Ondanks dat verwees Orkana als nooit tevoren, terwijl zij daarvoor degene was, die dat onderdeel nagenoeg altijd al redelijk beheerste.

Een geweldige oefening dus.

 

Het appèl verliep prima.

 

Het pakwerk was eveneens uitstekend. Ze was weer zeer energiek en beet bij het aanblaffen opnieuw een paar keer in de mouw. Dat doet ze op eigen terrein niet. Daar hebben we nog even extra op getraind en daarna was dat weer in orde. Ook bij het lossen kreeg ze enige hulp en dat ging uiteindelijk ook naar wens. Ze blijft echter moeizaam lossen.

 

Orsa.

 

Orsa speurde eveneens uitstekend, nam alle hoeken goed en zat vast op het spoor. Het trucje met de voorwerpen begint voor haar ook te werken, alhoewel het nog niet zo goed tussen haar oren zit als bij haar zus.

Toch een geweldige oefening na de strubbelingen van de laatste keren.

 

Orsa's appèl wordt steeds beter. Ze was enthousiast en op de uitvoering ervan was weinig aan te merken.

 

Het revieren van de vier verstekken op het vreemde terrein zit er nu bijna in. Het pakwerk verliep verder uitstekend met deze gedreven hond. Tijdens de laatste oefening begon ze haar natuurlijke agressie op te voeren, wat resulteerde in niet reageren op de loscommando's. Ook zij had dus hulp nodig. Na een paar herhalingen ging dat ook prima.

 

Dit was een fijne trainingsdag.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:35)

    1

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 16:32)

    1