Kynologietraining in Borne (1)

Vandaag hebben Linda en ik voor het eerst deelgenomen aan een kynologietraining in Borne, dit als voorbereiding op een Clubmatch/Zuchtschau-kwalificatie en de uiteindelijke fokgeschiktheidskeuring. Erik Doorn (kennel "vom Twickelland"), had ons daarvoor uitgenodigd, omdat hij ons wil begeleiden bij het voorbrengen van Orkana en Orsa op dergelijke evenementen.

De kynologietraining in Borne geschiedt onder supervisie van Alwie Middelkamp, kennel "van Dan Alhedy's Hoeve" en Daan Bolkesteijn, kennel "vom Twentebloed", zeer "ervaren rotten" op het gebied van de kynologie en succesvolle fokkers door de jaren heen.

Linda en ik werden al snel uit het zicht van de honden gestuurd (achter een verstek), terwijl het voorbrengen van de honden begon met Orsa. Orsa werd op kundige wijze voorgebracht door de jeugdige en enthousiaste Manon Gringhuis. Naar mate de training vorderde, kreeg Orsa al snel in de gaten, wat de bedoeling was. Ze werd in stand gezet, zo fraai als we dat zelf nog nooit gezien hadden.

Daarna was Orkana aan de beurt, die in haar enthousiasme begon met Erik Doorn een dikke lip en een paar losse tanden (we hopen toch van niet) te springen. Geen leuke binnenkomer, maar Robin Doorn bracht Orkana vervolgens op een zeer vakkundige wijze voor en ook zij begreep al snel, wat de bedoeling was. Ze kwispelde de hele tijd en deed enorm haar best.

Aan het eind kwam het resumé van Alwie Middelkamp, ook hierbij ondersteund door Daan Bolkesteijn. Alwie complimenteerde ons met het fokken van deze beide teven. We moesten beslist nog enkele keren komen trainen, maar als de ontwikkeling zich voortzette, voorspelde hij ons voor beide honden Keurklasse 1 en een erg goede kwalificatie op een clubmatch.

We wisten wel, ondanks onze gebrekkige kennis van de kynologie, dat we een paar leuke honden in handen hadden, maar waren toch zeer vereerd en sterk gemotiveerd door de beoordeling van deze toppers op het gebied van de kynologie.

We gaan dus door!

Manon Gringhuis
Manon Gringhuis
Robin Doorn
Robin Doorn

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 07:41)

    1

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 16:34)

    1