Verslag BSP 2011 te Meppen

De Bundessiegerprüfung (BSP), die dit jaar in Meppen werd gehouden, was ook dit jaar een geweldig evenement. We hebben uitermate goede honden gezien, die het Duitse Herdershondenras op een voortreffelijke wijze vertegenwoordigden.

De eerste twee plaatsen werden bezet door twee leden van de "stal" van Jürgen (Jogy) Zank, die vooral op het gebied van appèl de show stalen, maar op het vlak van het pakwerk binnen het bereik van "zeer goed" bleven; dat was voor mij ook opvallend.

Ook op dit punt waren er bij de fokkers en niet-fokkers diverse discussies van voor- en tegenstanders van deze methodiek hoorbaar. Fokkers waren voornamelijk van mening, dat het karakter van de hond binnen die methodiek niet meer te herkennen is, maar het staat natuurlijk buiten kijf, dat je op een wedstrijd meteen al bij de top hoort, als de appèloefeningen van jouw hond zo voortreffelijk zijn, als ze door de beide geleiders werden getoond.

Er werd twee keer op het hoogste niveau (100 punten) gespeurd en degene, die op de derde plaats belandde was de uitblinker tijdens het pakwerk met 99 punten. Deze hond was nog op zondag zichtbaar en enkele mensen hebben deze fraaie prestatie niet kunnen aanschouwen, omdat ze dachten, dat de strijd al op zaterdag was beslist en thuis bleven zitten...


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 08:58)

    1