Training Uelsen (5)

Quinty was toeschouwer. Zo is al helemaal aan de omgeving gewend. Luid blaffende honden deren haar niet.

 

Met Orsa werd het gehele 3-appèl getraind. Haar energie moet eruit na de maanden van "stilliggen" en het verzorgen van haar kroost. Dat bemoeilijkt het in de hand krijgen en/of houden van de toch al van nature zeer temperamentvolle teef.

Om die reden liet ze links en rechts nog wel wat steekjes vallen, deed ze de oefeningen in het algemeen wel, maar moet ze toch duidelijk zorgvuldiger werken en beter in de hand komen. Vooral als de bal tevoorschijn komt, is ze bijna niet meer te houden als deze weer in de zak van baasje verdwijnt.

Maar dat komt allemaal goed.

 

Het pakwerk was zeer motiverend.

Het revieren (slechts twee verstekken vanwege de vele konijntjes om de verstekken in het donker) verliep uitstekend. Er werd niet ingebeten of aangestoten voor het aanblaffen. De vlucht werd uitstekend verijdeld, waarop Orsa goed loste, en de overval uitstekend pareerde, waarop ze opnieuw goed loste. Het daarop volgende rug- en zijtransport verliep eveneens naar wens. Hier kreeg ze op het laatst nog een correctie bij het lossen en moet ik erop blijven letten, dat ze de pakwerker niet in de broek bijt aan het eind van het zijtransport. Dat heeft tijdens een examen diskwalificatie tot gevolg.

Het "afstandstellen" ging uitstekend met een goede losfase voor de overval, die ook naar wens werd uitgevoerd. Hier nog weer een correctie bij het lossen, maar daarin is enorm veel verbetering gekomen. Opvallend is ook, dat Orsa's aandacht nu volledig op de pakwerker is gevestigd en ze niet omkijkt naar de baas.

Na het tweede zijtransport mocht Orsa een stukje stellen als beloning en daarbij vloerde ze de pakwerker, die volledig gestrekt ging, maar zich gelukkig niet blesseerde. Maar goed, de bodem was natuurlijk wel wat glad geworden door de regen...

 

Een prima training op een miezerige, regenachtige en vooral koude avond.

 

Morgen gaan we naar Ochtrup-Oster voor training op het vlak van speuren (met de examenspoorlegger) en opnieuw appèl en pakwerk.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 09:30)

    1

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 16:48)

    1