Training OG Uelsen (14)

Vandaag weer uitgebreid getraind met Orsa.

Appelmatig is ze nog steeds niet op het oude niveau. Jammer, maar de korte voorbereidingstijd, de hernieuwde opbouw na het ter wereld brengen en verzorgen van het Q-nest, de net voorbije loopsheid en ga zo maar door zorgen ervoor, dat Orsa niets heeft ingeboet aan enthousiasme - integendeel! - maar wel aan volgzaamheid. Ze heeft er best zin in, maar is gewend aan een periode, waarin dit allemaal niet nodig was en daarom laat ze tijdens het appel verschillende steekjes vallen. Enkele oefeningen zijn nog niet vast geborgd. Dat heeft meer tijd nodig dan ik verwachtte.

Ik moet het hondje die tijd gunnen en het lijkt er niet op, dat dat al op 28 april, tijdens het examen in Uelsen, voldoende zal zijn geweest.

Ik doe er, denk ik, verstandig aan om wat meer tijd te nemen, te meer, daar we het IPO.3 toch al in de zak hebben. Herhaling heeft alleen zin, als er een verbetering van punten in het verschiet ligt. Op het vlak van speuren en pakwerk zal dat ook zo (kunnen) zijn. Op vlak van het appel is er echter nauwelijks verbetering opgetreden in de laatste weken met het niveau op het examen in Ochtrup, bijna een maand geleden.

Het speuren is de laatste tijd weer voortreffelijk. Op dat punt is ze weer op haar niveau.

Ook het pakwerk is uitermate goed geborgd, feitelijk nog meer dan een jaar geleden. Ook vanavond verliep het allemaal weer naar wens. Het revieren verliep prima. Er werd nog eens extra getraind op het aannemen van het derde verstek en dat wierp vruchten af. Het aanblaffen was uitstekend, geen aanstoten van de mouw of ander onwenselijk gedrag. Vlucht en overval werden uitstekend uitgevoerd, evenals rugstransport en het stellen op afstand. Tijdens alle losfases reageerde Orsa prima. Het lossen ging redelijk snel en zonder correctie.

Jammer dan, dat het appel momenteel nog niet optimaal is.

Ik overweeg nu, gezien de korte tijd die overblijft, deze keer van deelname aan een examen af te zien en Orsa nog wat meer rust en geen druk te geven.

Het lijkt wellicht wat voorbarig om dat nu al te concluderen, omdat het nog tien dagen duurt voordat het zover is, maar in die tien dagen is er nog maar één officieel trainingsmoment en dan kun je een weloverwogen inschatting maken.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 09:44)

    1

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 16:55)

    1