Training OG Lathen-Fresenburg met Quinty en Ixy

Vandaag met Quinty en Ixy getraind bij de OG Lathen-Fresenburg.

 

Speuren.

 

Ixy werkte een kort spoortje uit en deed dat goed. Ze is erg drangvol en lijkt het kunstje door te krijgen.

Quinty kreeg een spoor op een belabberde akker, waaronder mest leek te zijn ondergebracht. Tijdens het uitleggen had ik het eigenlijk al door, maar ik besloot toch door te gaan.

Tijdens het uitwerken bleek Quinty de allergrootste moeite te hebben en wilde ze het spoor steeds verlaten na de eerste hoek. Ik heb hier de oefening afgebroken en Quinty afgelijnd.

Terwijl ik langs de kant stond te kijken, was Quinty in haar eentje nog bezig het spoor af te zoeken. De wil was er wel, maar dit was werkelijk niet te doen.

Jammer, volgende keer beter.

 

Appèl.

 

Met Quinty een aantal appèloefeningen afgewerkt en een en ander door elkaar gegooid. Een kort appèl met een paar korte apporteeroefeningen.

 

Pakwerk.

 

Omdat Quinty de neiging begint te ontwikkelen om in te bijten in het verstek, deze keer slechts één verstek gerevierd en dit een aantal keren herhaald. Een aantal keren ingelopen en Quinty begint daardoor nu te wennen aan de baas, die bij haar komt staan. Tot slot van de aanblafoefening Quinty aan de lijn meegenomen uit het verstek, de beginpositie ingenomen en de pakwerker naar zijn plaats gestuurd. Vervolgens Quinty naar de afligplek voor het vlucht verhinderen gebracht en haar laten liggen. Bij de vlucht van de pakwerker vloog ze achter hem aan en beet ze in. Beloond met de mouw en een steloefening.

Dat ging in het algemeen goed.

 

Buiten het speuren werd Ixy nog niet ingezet. 

Het was een prettige trainingsochtend met naar omstandigheden mooi trainingsweer. Voor het eerst vergingen we niet van de kou.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 11:25)

    1