Clubtraining Uelsen en Vervolg apporteren Quinty (19)

Zoals ik me had voorgenomen vanavond alleen appèl getraind in Uelsen.

Quinty en ik begonnen met op speelse wijze de zit- en afoefening te trainen, daarna af met afleiding, vervolgens weer zit, af en hier.

Hierna werd er een vervolg gegeven aan de opbouw bij het apporteren.

Het vlakapport ging uitstekend. We oefenden dat twee keer, omdat Quinty de eerste keer weer voor het commando weg wilde om het blok te halen. Dit werd verhinderd door een duidelijke correctie, waarna ze de volgende apporteeroefeningen kenbaar maakte, dat ze het begrepen had.

Apporteren over de haag en klimschutting werden uitgevoerd zonder lange lijn. Bij het apporteren over de haag wil Quinty heen en terug langs de haag in plaats van er overheen. In het geval van de klimschutting gaat ze graag heen en terug over de schutting en apporteert dan ook goed.

Het apporteren over de haag heeft dus nog enige verdieping nodig.

De training werd afgesloten met een tweetal vooruitzendoefeningen. De eerste keer werd de bal aan het eind neergelegd zonder dat Quinty dat in de gaten had. Ze ging vooruit, maar keek een aantal keren achterom of 'baasje nog steeds wees in de gewenste richting'. Ze kwam op de juiste plek aan, maar omdat dat sneller en rechtstreekser moet, deden we het nog een keer. Ze wist natuurlijk nu, dat de bal er lag en ging als een pijl uit de boog in de goede richting.

Daarna volgde een kort spel met de bal.

Het was genoeg voor vanavond. Quinty had lol van het begin tot het eind en daar ging het om.

Aankomende zondag is er geen training in Uelsen in verband met de FCI-wedstrijd in Rhede.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 11:39)

    1