Trainen Lathen-Fresenburg (4)

Getraind met Quinty en Ixy.

 

Quinty.

 

Volledig IPO.1-appèl. Ze moest even tot de orde geroepen worden, maar deed haar werk verder uitstekend. Alle oefeningen verliepen zoals het zou moeten. Ze wordt nu ook steeds stabieler en dat maakt de voorbereiding goed voor het examen in oktober.

 

Enkele keren twee verstekken gerevierd en beloond met de werpmouw. Het blaffen was aanhoudend en drangvol. Afsluiting met een kleine vlucht en we hadden weer een goede oefening.

 

Ixy.

 

Kort enkele voet- en volgoefeningen. Alles binnen een aantal vierkante meters. Ze begint al aan de bal op de rug en de klikker te wennen. Het aan de voet komen en blijven werd eveneens getraind.

Het was een leuke oefening, waarbij Ixy toch nog veel aandacht voor haar omgeving had. Maar dat past nu eenmaal bij de leeftijd. Ze doet het gewoon goed.

 

Het belangrijkste was wel, dat beide honden de oefeningen leuk vonden van het begin tot het eind.

 

Pakwerk nu voor het eerst aan de paal. Dat gaf mij meer mogelijkheden om Ixy met een lijn te leiden, eventueel te corrigeren en ook te lossen. De bijtoefeningen verliepen prima en het lossen was nog zonder verzet. Ook het blaffen wordt beter.

Al met al zitten we ook met Ixy goed op koers.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 11:53)

    1