Trainen Lathen-Fresenburg (5)

Getraind op een ietwat koude maar toch zonnige ochtend in Lathen.

Het was weer een prima en motiverende training.

 

Appèl.

 

Quinty.

 

Vanaf de zit- en afoefening (deze keer zonder voorroepen) de rest van het IPO.1-programma getraind met Quinty. Alles aangelijnd aan de niet op strop staande halsketting.

 

De zit- en afoefening werden prima uitgevoerd. Het vlak apporteren, apporteren over de haag en apporteren over de klimschutting verliepen vorbeeldig. Het vooruitsturen was eveneens in orde. Quinty zag de hulp de bal wegbrengen. De afoefening met afleiding was weer prima.

 

Ixy.

 

Enkele korte oefeningen op de plaats: goed aan de voet komen en zitten, kijken naar de baas, bal als beloning. Dit herhaalde keren getraind. Kleine volgoefeningen met de bal als beloning tijdens de oefening en na de afsluitende zitoefening zonder commando. Ixy begint het al normaal te vinden om recht naast de baas met de schouder op kniehoogte te gaan zitten. Tot slot de 'hier--oefening getraind met behulp van een clublid. Dit ging natuurlijk goed. Quinty maakt sprongen vooruit.

 

Pakwerk.

 

Quinty.

 

Enkele revier - en steloefeningen met speciale aandacht voor het aanblaffen en steeds weer als beloning de werpmouw. Dat ging allemaal goed. Quinty gaat vooruit.

 

Ixy.

 

Ixy met een lijn aan de paal, die weer aan een tuig verbonden was. Bij het naderen van de pakwerker begint ze inmiddels luider en enthousiaster te blaffen. Hierna volgden enkele bijtoefeningen met dragen en tot slot lossen. Dat ging goed. Liet Ixy in het begin de mouw snel los op het loscommando, nu begon ze zich daar al tegen te verzetten. Als afsluiting volgde een tweetal steloefeningen met de mouw als beloning.

 

De honden deden het beide erg goed. Dit is, zoals gezegd, zeer motiverend.

Bovendien vond de training plaats in een plezierige en ongedwongen omgeving. Geen uren wachten op anderen, die eerst samen moeten speuren. Een verademing.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Darlene Ogilvie (zaterdag, 21 januari 2017)


    Awesome site you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here? I'd really like to be a part of online community where I can get comments from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 11:54)

    1