Trainen Lathen-Fresenburg (7)

Opnieuw een training, bij goede weersomstandigheden, bij de Ortsgruppe Lathen-Fresenburg.

 

Met Quinty werd het volledige IPO.1-appèl gelopen, wat naar wens verliep. Hier en daar moest wat worden bijgeschaafd. Ondanks dat Quinty het blok nog een keer kort liet vallen tijdens het vlakapport - wat na herhaling hersteld werd - was het apporteren in het algemeen stabiel. Ook het vooruitzenden en de afoefening met afleiding waren zeer tevredenstellend.

Tijdens het pakwerk werden twee verstekken gerevierd, gevolgd door aanblaffen en een beloning met de werpmouw. Het aanblaffen was nu van het begin af aan drangvol en er was geen neiging meer om de mouw aan te stoten of de pakwerker lastig te vallen. De oefening werd afgesloten met een korte steloefening.

 

Ixy kreeg weer enkele beginoefeningen van het pakwerk te verwerken, waarbij bijzondere aandacht werd besteed aan kijk naar de geleider, oplettendheid en correctheid van de enkele oefeningen. Het aan de voet zitten is al erg goed, het aankijken wordt steeds beter en wordt beloond met de klikker en de bal, tijdens het volgens met bal of brokje. Ook werd kort de zitoefening getraind en het afliggen met afleiding.

Het is allemaal in de beginfase en is gelet op de leeftijd van de hond van bijna 9 maanden prima in de ontwikkeling te noemen.

De pakwerkoefeningen geschiedden weer aan de paal (in dit geval 'muur') en waren goed. De afstemming tussen geleider en pakwerker wordt steeds beter. Dat is altijd even wennen.

Er wordt op getraind, dat Ixy niet de mouw in de mond geschoven krijgt, maar dat ze deze juist moet 'halen'. Ixy was vanaf het begin af aan oplettend en blafte zodra de pakwerker in zicht kwam. Ook na het lossen uitte ze haar opwinding en ongenoegen door fel te blaffen.

Het pakwerk werd afgesloten met een korte steloefening, waarna Ixy trots met de mouw het veld mocht verlaten.

 

Beide honden zitten op het juiste spoor. De training was goed, gezelling en volledig vrij van stress.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 11:56)

    1