Training Lathen-Fresenburg (8)

Weer een prettige training mogen beleven.

 

Vandaag heb ik het enthousiasme van Quinty en Ixy extra gepushed door in het volgen veel beloning door middel van Rodi-worst in te voeren. Eigenzinnige Quinty probeer ik op deze manier tijdens het los volgen tot aan de af-oefening meer op mij gericht te krijgen, wat overigens goed lukte, en Ixy wil ik op deze manier de grondbeginselen op een vriendelijke manier bijbrengen, wat ook lukte. Beide honden reageerden zeer enthousiast op de enigszins gewijzigde werkwijze. Daar gaan we nog een tijdje mee door.

Quintywerkte het volledige IPO.1-programma af en Ixy kreeg een aantal kleine volgoefeningen en de zitoefening te verwerken.

 

Tijdens het pakwerk herhaalden we met Quinty het revieren en aanblaffen met de werpmouw als beloning. Het functioneert uitstekend, maar heeft veel enthousiasme tot gevolg, dat de volgoefeningen vervolgens weer schaadt. Maar dat geeft niet, we zijn bijzonder op de goede weg.

Ixy kwam weer aan de paal en raakte steeds meer bedreven in het zelf halen van de mouw. Ze bijt hard en houdt rustig vast. Lossen gaat wel maar enigszins moeizaam.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 11:56)

    1