Trainen Lathen-Fresenburg (10)

Weer een prima trainingsavond in Lathen.

 

Quinty liet een goed stukje appèl zien. Alle oefeningen verliepen naar wens. Behalve het feit, dat ze bij de zitoefening aan het eind ging liggen, de eerste keer, waren er geen fouten.

 

Tijdens het pakwerk werd opnieuw uitsluitend getraind op het revieren van twee verstekken en het aanblaffen. Dit ging foutloos. Toch gaan we nog even zo door. We willen er volledig zeker van zijn, dat ze de mouw van de pakwerker niet aanstoot en hem niet lastigvalt. Een korte steloefening volgde tot slot als beloning.

 

Ixy begint lol te krijgen in het appèl. Ze is steeds minder afgeleid door haar omgeving en gaat geconcentreerder aan het werk. De huidige methode begint haar vruchten af te werpen.

Het voervolgen werkt goed. Ze moet weten, dat ze alleen maar beloond wordt, als ze oplet en naar de baas kijkt. Iedere correctie blijft daarbij achterwege. De zitoefening werd goed uitgevoerd en tijdens de afoefening met afleiding ging ze voor het eerst op commando liggen zonder hulp of inwerking.

 

De opbouw van het pakwerk aan de paal verliep goed. Ze is er zo gek op, dat ze blaft en vooral hoog springt (vindt baasje niet zo leuk, want dan moet hij alle zeilen bijzetten), zodra ze de pakwerker in het oog krijgt. De beet is hard en meestal vol; er moet een nog betere communicatie zijn met de pakwerker om dat te verbeteren. Een afsluitende steloefening volgde als beloning.

 

Beide honden toonden zich erg enthousiast en werkwillig en daar doen we het voor.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 11:58)

    1