Examentraining 08/28 Uelsen

Met Quinty vanavond in Uelsen verder getraind voor het IPO.1-examen in Lingen-Bramsche op 26 oktober a.s. Met Ixy verder gegaan met de basistraining appèl en pakwerk.

 

Met Quinty verliep de appèltraining zeer naar wens. Alle oefeningen verliepen goed. Er komt ook meer stabiliteit in de afoefening nog steeds zonder voorroepen. Het volgen was OK, halthouden en groep waren dat eveneens. De zitoefening verloopt altijd naar behoren. Ook het apporteren is goed; ze mag het blok wat rustiger houden. Er komt meer stabiliteit in het apporteren over de haag; de klimschutting is altijd goed. Het vooruitsturen zonder de wetenschap, dat de bal aan het eind ligt, is ook geborgd.

Afoefening met afleiding was prima. Ik heb haar nog even aan de lange lijn gelegd om eventueel te kunnen corrigeren. Dat heb ik slechts één keer gedaan, omdat ze me te veel lag te snuffelen. Daarna was ze stabiel en bij de les.

Een zeer tevredenstellende training.

 

Met Ixy heb ik vanavond alleen oefeningen op de plaats gemaakt met hooguit een meter of vijf volgen. Ook de zitoefening werd getraind. Het halthouden is steeds OK. Het voortdurend belonen met de bal werpt vruchten af. Het kopje komt steeds meer omhoog. We gaan op deze manier door tot de oefeningen perfect zijn. De oefeningen duurden hooguit 10 minuten. We gaan zit langzaam uitbouwen.

 

Quinty liet een goed staaltje revieren, aanblaffen, vlucht en afstand zien. Dat gaat goed!

 

Met Ixy werd aan de paal gewerkt. Het blaffen wordt voortdurender, aanhoudender en drangvoller; er is duidelijk sprake van een verhoging van de natuurlijke agressie richting de pakwerker. Ook aan de beet wordt voortdurend gewerkt. Ze bijt vast en leert het 'nabijten' naar behoren. 'Nabijten' in de zin van 'voller bijten' als de beet voller moet zijn.

 

Het was weer een nuttige trainingsavond.

Het werken met deze honden motiveert mij bijzonder.


Reactie schrijven

Commentaren: 0