Examentraining 11/28 Lingen-Bramche

Weer getraind met Quinty en Ixy.

 

Quinty verrichtte de appeloefeningen goed. Extra aandacht nog voor de afoefeningen; de stabiliteit neemt toe.

Tijdens het pakwerk werd ze toch wel te brutaal. Na elke losfase, die overigens snel en goed gebeurt, valt ze de pakwerker weer aan. Dat is een vervelende ontwikkeling, waar we nog goed mee bezig moeten. Ze reageert wel op correcties op dat moment, maar is er verder niet van onder de indruk. Daar worden we nog druk mee.

 

Ixy verrichtte eveneens weer een aantal kleine appèloefeningen. Dat ging goed.

Tijdens het pakwerk aan de paal toonde ze opnieuw haar 'overschuimende temperament' (vrij vertaald uit het Duits) en toonde dat door luid en aanhoudende te blaffen en aan de lijn te springen, soms met alle vier de benen tegelijk.

Er werd nadrukkelijk getraind op de beet en het eventuele nabijten. 't Is prettig daar met een zeer ervaren pakwerker te mogen werken. De nadruk wordt gelegd op de hond. Die moet het zelf doen en haar gedrag wordt in goede banen geleid.

 

Al met al een prima trainingsavond.

 

Vandaag nog even rondgekeken in de omgeving van Wilsum naar beschikbare speurvelden (akkers). Er zijn nog steeds geen akkers vrij, terwijl de tijd nug toch begint te dringen. Weide zijn er hier ook nauwelijks maar we zullen toch eens verder kijken.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 12:14)

    1