Quinty speuren (12) en training pakwerk Uelsen

Quinty werkte een IPO.1-spoor uiystekend uit. Omdat er voldoende tijd is tot het volgende examen, train ik nu ook op het snelle vertrek na de aanzet en de voorwerpen. Het speurverloop was uitstekend.

 

Tijdens het pakwerk werd drie keer gerevierd volgens IPO.1.

In het verstek had de pakwerker de werpmouw op de rug buiten bereik van de hond. Het aanblaffen was daardoor uitstekend en ook het benaderen door de geleider verliep prima. Bij de derde keer zag Quinty waarschijnlijk een gedeelte van de werpmouw, waardoor ze tussen de benen van de pakwerker door - overigens rakelings langs diens edele delen - probeerde de mouw te bereiken, wat niet lukte. Gelukkig had de pakwerker daarna nog steeds een mannelijk stemgeluid.

 

Overigens werd getraind met de hond azn de voet, daarna een kwart wending aan de voet tot Quinty mij aankeek en wij haaks op de pakwerker stonden. Vervolgens kreeg ze het commando "pak" en vloog ze op de pakwerker af, waarna ze vol en hard inbeet. Die werd nog een keer herhaald.

 

Vervolgens werd dezelfde oefening nog twee keer gedaan, waarbij Quinty recht voor de pakwerker zat. Bij het commando "voet" keek ze mij aan. Bij het volgende 'commando' "Helfer" keek ze naar de pakwerker en kreeg ze het commando "pak".

Opnieuw volgde een aanval en beet ze hard en vol in.

 

Het was in totaal een geweldige oefening.

Quinty leert nu al wat haar zelfvertrouwen vergroot.

 

Tijdens de laatste trainingen op het pakwerk valt op, dat, als Quinty de mouw, die ze als beloning gekregen heeft, op het commando 'los' los moet laten en ik haar daarbij corrigeer om het lossen te versnellen, ze haar agressie omzet naar de geleider toe. Dat is zeker serieus bedoeld...


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 12:12)

    1