Clubtraining Uelsen Ixy, Quinty, Orsa

Ixy.

 

Ixy wordt steeds volgzamer in het appèl en steeds minder afgeleid. Ze begint het leuk te vinden.

Vandaag het volgprogramma voor BH getraind. Alle oefeningen verliepen naar wens. Het is erg leuk om met haar te trainen.

 

Het pakwerk gebeurde opnieuw aan de paal. Ze is zeer gedreven, temperamentvol. De beet was vol en hard. Aan aanblaffen wordt steeds meer aandacht besteed. Lossen wordt nog niet getraind.

 

Quinty.

 

Het volledige IPO.1-appèl werd uitstekend uitgevoerd.

 

Tijdens het pakwerk 3 x gerevierd, wat uitstekend verliep. Het aanblaffen was eveneens prima. Daarna enkele voet-oefeningen met aandacht voor de baas en vervolgens stellen vanaf de voet. Prima, enthousiast uitgevoerde oefeningen.

Bij het lossen van de 'buit' toont ze zich geïrriteerd naar de baas toe. Prima.

 

Orsa.

 

Met Orsa werd voor de laatste keer het pakwerk voor de fokgeschiktheidskeuring van aankomende zaterdag geoefend. Vooral het 'lossen' werd extra onder de loep genomen. Orsa is bij het pakwerk overal inzetbaar. Ze hoeft ook niet, wat bij veel andere honden wel het geval is, te worden opgehitst. Ze doet het gewoon.

Het lossen is eerder het probleem. Ze doet het uiteindelijk wel, maar altijd moeizaam. Voordeel is, dat ze nooit na het commando 'uit de mouw valt'.

 

Ondanks de stromende regen was het vanavond een leuke en motiverende trainingsavond, waarbij de honden niet voor elkaar onder deden.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 12:12)

    1