Clubtraining Uelsen 2014/03

Vandaag alleen appèltraining in Uelsen vanwege regionale vergaderingen van bestuur en instructeurs/pakwerkers.

 

Ixy.

 

Ixy ontwikkelt zich steeds beter in het appèl. De magneetbal op de linkerborstzak heeft een geweldig effect op de oplettendheid van Ixy en de wijze van volgen.

Vandaag beoefenden we het volledige BH-appèl met als extra het begin van het vooruitzenden. Aan apporteren wordt pas gewerkt na het behalen van het BH-diploma.

Ixy volgden oplettend en met plezier. Het haltchouden zonder commando werkt al prima. Ook het volgen was goed, maar behoeft nog de nodige verdieping. De zitoefening, de afoefening met voorroepen en de afoefening met afleiding werden prima uitgevoerd. Alle oefeningen gebeurden nog niet onaangelijnd.

 

Quinty.

 

Quinty deed het volledige IPO.1-appèl onaangelijnd met zo nu en dan een correctie aan een kort lijntje. Ze had er zin in en deed haar werk goed. Als ze er zin in heeft, betekent dat voor Quinty ook altijd, dat ze zich vrijheden verloorlooft, waarmee baasje weer wat minder blij is. Dat laatste bleek voornamelijk tijdens het apporteren over de haag. Een voortdurend pratende clubgenote leidde haar soms af. In het algemeen deed ze haar oefeningen echter goed.

Tijdens de afoefening met afleiding fixeerde ik haar met de lange lijn. Eén correctie bleek vandaag voldoende te zijn.

 

Door mijn komende operatie is nu niet helemaal duielijk welke mogelijkheden en onmogelijkheden ik heb naar het examen van 12 april toe. Ik zal er alles aan proberen te doen om dit voor beide honden toch doorgaan te laten vinden.

Die onzekerheid weerhoudt me er echter niet van om stevig door te trainen.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 12:43)

    1