Ixy speuren 2014/08

Het had behoorlijk geregend, de akkers waren niet bevroren. Er stond een strakke wind, volgens de weerberichten windkracht 4 maar het leek mij meer. Het was in ieder geval behoorlijk onaangenaam op het speurveld bij een temperatuur van 0,5 graden Celsius. Toch maar eens kijken hoe de honden op deze weersomstandigheden zouden reageren.

 

Ixy toonde grote drang naar het spoor. Een IPO.1-spoor met drie voorwerpen, stukjes wordt verdeeld over het spoor en de restmaaltijd aan het eind.

Ik moest haar tot rust manen bij het begin. Dat lukte. Vervolgens pakte ze de lucht op bij de aanzet en ging voortvarend van start. Ze week geen centimeter van het spoor af, ondanks dat de wind dwars over het spoor joeg. Zer toonde dit geweldige gedrag van het begin tot het eind. De rechte stukken en hoeken werden goed en overtuigend genomen. De voorwerpen werden alle drie snel verwezen.

Nu werken we verder aan meer rust tijdens het liggen bij het voorwerp nadat het is opgepakt. Ixy heeft de neiging om te snel het speuren voort te zetten en dat willen we natuurlijk niet.

Het valt steeds meer op, dat Ixy een buitengewoon goede aanleg voor het speuren heeft. Ze doet het ook graag.

Dit was weer een zeer motiverende oefening.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 12:53)

    1