Clubtraining OG Uelsen 2014/11

Clubtraining in Uelsen tijdens heerlijke weersomstandigheden. Rond het middaguur kon je merken, dat de honden last hadden van de snelle weersomschakeling: het was toen al 18 graden Celcius.

 

Ixy.

 

Ixy liet een uitstekend stukje appèl volgens het BH-programma zien. Het wordt steeds beter. Ze doet alle oefeningen goed. Tijdens de zitoefening moet ik een minder luid commando geven, omdat ze anders wil gaan liggen. Tijdens de afoefening had ze me even tuk. Ze ging zitten. Na een herhaling was ook dat goed. De afoefening met afleiding was niet slecht, maar ze is daar nog wat onrustig.

Het volgen door de groep kan ook nog iets beter, maar daarvoor hebben we tijd genoeg.

 

Het pakwerk gebeurde opnieuw aan de paal. De bijtoefeningen waren uitstekend. Wel moest ze even wennen aan het plotselinge klappn van de zweep, die door de zweep-lustige pakwerker werd ingezet. Op het moment, dat de pakwerker stil gaat staan, moet ze beter gaan blaffen. Die kent ze nog niet goed. Ook dat komt natuurlijk in orde.

 

Quinty.

 

Quinty draaide het volledige IPO.1-appèl volgens de examenregels. Alles verliep zeer naar wens. Ze was blij en geconcentreerd. Het enige kritiekpunt is, dat Quinty bij het afcommando na het vooruitzenden wel bijzonder langzaam gaat liggen en zelfs nog iet na het tweede commando. Hier zijn maatregelen vereist.

 

Tegen de wensen van de pakwerker in, maar wel volgens nieuwe afspraken, moest Quinty tijdens het pakwerk het volledige IPO.1-programma draaien. Eerst kreeg ze een revieroefening, waarbij bij het aanblaffen de werpmouw werd weggegooid.

Daarna volgde het gehele programma.

Revieren uitstekend. Kon ietwat sneller, je merkte dat de weersomslag invloed had.

Het aanblaffen was goed, maar ze stootte toch even de mouw aan.

Het los volgen na aanblaffen en na de vluchtplek toe was goed.

De vlucht werd goed verijdeld. Ze loste meteen op commando.

De daarop volgende overval werd goed geweerd. Ze beet vol en loste op commando. Toch probeerde ze weer na te bijten.

Het appèl vanaf de bewaking naar de plaats voor het afstand-stellen was goed.

Het afstand stellen verliep eveneens naar wens. Ze kwa vol en hard in. Op het commando loste ze meteen en bewaakte goed.

Het afsluitende zijtransport verliep eveneens naar wens.

Een goede oefening in het totaal. Opvallend is wel, dat, ondanks gedegen training gedurende lange tijd, Quinty toch weer neigt naar kleine overtredingen als aanstoten en nabijten.

We krijgen dit echter in de komende weken wel in de vingers.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 13:11)

    1