Clubtraining OG Uelsen 2014/12

Clubtraining bij de OG Uelsen. Weersomstandigheden: fris en droog.

 

Ixy.

 

Ixy liet een goed BH-appèl zien. Ze volgt goed en met plezier en werkt alle oefeningen goed af.

Wel moet er nog meer aandacht worden besteed aan de afoefening met voorroepen. Ze wil òf weer gaan zitten òf te snel voorkomen. Tot slot komt ze niet goed voor en wil ze meteen aan de voet. Hier ligt nog een terreintje braak.

 

Pakwerk vond weer aan de paal plaats. Er wordt getraind op het aanblaffen. Ze blaft als een gek, als ze de pakwerker ziet. Als hij echter stil voor haar gaat staan, wordt ze stil. Overigens verliep het pakwerk goed. Wel ga ik na het BH/AD-examen de verdere ontwikkelingen met het pakwerk verder bespreken. Ik heb andere ideeën dan de pakwerkers. Voorlopig gaan we echter nog op deze wijze door.

 

Quinty.

 

Quinty liet een prima appèl zien. Alle oefeningen werden goed uitgevoerd. De afoefening na het vooruitzenden was vanmorgen uitstekend ondanks dat er geen hulp op afstand werd geboden.

In de afgelopen week sprong Quinty de 'haag' om tijdens het apporteren. Ze zal zich daar zeker bezeerd hebben en weigerde de eerste keer de terugsprong en toonde aarzeling bij de heensprong. Bij de tweede poging was dat weer redelijk goed.

Af tijdens afleiding was uitstekend.

 

Pakwerk volgens het IPO.1-programma.

Revieren en aanblaffen waren goed.

De vlucht werd goed verijdeld en de overval goed gepareerd. Het loscommando na de vlucht werd goed opgevolgd. Dat was na de overval eveneens zo, maar ook nu wilde ze weer nabijten. Wat dat betreft heeft ze in een jaar tijd niet veel opgestoken en moeten we daar weer energie in steken.

Het afstand-stellen was uitstekend. Het loscommando werd hier wel goed opgevolgd maar mede door het feit, dat de pakwerker Quinty's lijn in de hand had en haar kon corrigeren. De slimmerik had dat natuurlijk in de gaten.

Het zijtransport was prima.

We zijn er nog niet.

 

Mogelijk wordt het IPO.1-examen voor mij op ieder onderdeel een onzekere bezigheid, omdat ze me op alle fronten streken kan leveren. We zien de toekomst echter met vertrouwen tegemoet.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 13:16)

    1