Quinty speuren 2014/29

Het had vannacht behoorlijk geregend, wat prima is voor de toestand van de tot dan droge speurakkers. De weersomstandigheden waren nu goed, eerst lichte regen, daarna zonnig met behoorlijk veel wind recht op het eerste en derde stuk van het spoor en dwars over het tweede rechte stuk.

 

Quinty werkte een normaal IPO.1-spoor uit met twee hoeken, drie voorwerpen, hier en daar een stukje worst in de voetstappen. De restmaaltijd aan het eind.

 

Opnieuw toonde Quinty zich uiterst gedreven op het spoor. De concentratie was enorm, de neus diep, de werkdrift uitstekend. De straffe wind hinderde haar niet in het minst. De rechte stukken en hoeken werden uitstekend genomen, de voorwerpen werden voorbeeldig verwezen, de rust bij de voorwerpen was uitstekend.

Eergisteren verwees ze het laatste voorwerp ietwat te vroeg. Ook toen stond er een straffe wind; er lag toen een stukje worst bij het voorwerp. Dit liet ik om die reden vandaag weg en ze verwees nu uitstekend. Doordat ze de restmaaltijd rook kroop ze bij het laatste voorwerp iets naar voren. Ik beschouw dit niet als een fout, omdat er tijdens een examen geen maaltijd aan het eind ligt en dat euvel dan ook niet zal voorkomen.

Ik was zeer tevreden met het uitstekende gedrag van Quinty op het spoor. Als ze dit laat zien tijdens het examen, kan ze mooie punten neerzetten. De omstandigheden zijn dan natuurlijk anders. We zullen zien.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 13:18)

    1