Clubtraining OG Uelsen 2014/14

Clubtraining in Uelsen. Zonnig maar koud. Prima om te trainen dus.

 

Ixy.

 

Ixy was erg ondeugend en afgeleid tijdens het BH-programma. Ze deed haar oefeningen wel maar wat minder goed dan we inmiddels gewend zijn. De afoefening met voorkomen moest een aantal keren extra worden getraind.

Ik ben bang, dat Ixy's loopsheid eraan zit te komen. Maar we zullen zien.

 

Quinty.

 

Quinty had ook weer een paar buien.

In principe verliep het volgprogramma goed. De zitoefening verliep eveneens goed maar bij de afoefening ging ze tot twee keer toe zitten. Het voorkomen was uiteindelijk goed.

Ook tijdens het apporteren was ze niet erg geconcentreerd. Bij het weggooien van het blok kijkt ze normaal eerst naar het blok en vervolgens naar mij, waarna ze het "bring"-commando krijgt. Vandaag en ook de keer ervoor wilde ze echter weer meteen weg, keek niet omhoog. Toen ik haar fors corrigeerde, ging het daarna goed.

Na het vooruitzenden ging ze weer niet meteen af. Dacht ik de vorige keer, dat de oefening in de pocket zat, nu blijkt dat dat nog steeds niet zo is. Ze zal toch nog weer wat strakker moeten worden getraind.

 

Na goed overleg met de pakwerker hebben wij het gehele IPO.1-pakwerkprogramma uitgevoerd. Duidelijk was afgesproken, dat geen enkele vorm van ondeugd van Quinty zou worden getolereerd. Ze wil na de laatste losfase toch steeds weer inbijten en zou zich tijdens een examen vast kunnen bijten, waarna diskwalificatie onherroepelijk is.

Voorkomen werd, dat ze uit pure frustratie de pakwerker in de broek beet. Ook dat is diskwalificatiewaardig.

Vervolgens geschiedde hetzelfde tijdens het zijtransport. Ook daar wil ze de broek van de pakwerker soms 'bekauwen'.

Het was een geslaagde oefening. Quinty kreeg de nodige correcties en zeker nadat ze uit protest toch probeerde door te zetten.

Ze had dit al vaker laten zien bij een minder dominante pakwerker.

Nu probeerde ze het bij deze ook, wat leidde tot een voor haar onbevredigend einde. Ik ben blij, dat ze dit nu toonde, waardoor we in de gelegenheid waren hierop in te spelen.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 13:21)

    1