Extra appèltraining Ixy in Uelsen 2014/27

Terwijl Ixy in de laatste dagen van haar loopsheid zit, heb ik met haar vandaag de appèltraining weer opgepakt op het terrein in Uelsen. In de weken tot het BH/AD-examen van 24 mei in Nordhorn zal ik met haar de trainingen in Uelsen en op donderdagavond in Nordhorn bijwonen om haar op het goede niveau te krijgen. Minimaal eens per week volgt er dan nog een extra appèltraining met pakwerktraining (aanblaffen) op het terrein in Uelsen. Dat zullen dan maximaal 9 clubtrainingen zijn plus minimaal 3 extra trainingen.

 

Het was meteen duidelijk, dat de rust van de laatste weken Ixy goed heeft gedaan. Zij was erg enthousiast en had er bijzonder veel zin in.

De oefeningen voor het BH-gedeelte verliepen dan ook uitstekend. Het volgen was prima, de wendingen waren goed, het volgen door de groep wordt beter, is nog een aandachtspunt. De zitoefening verliep uitstekend en de afoefening eveneens. Bij het voorroepen wil ze nog te snel komen, ook een aandachtspunt dus.

Het afliggen met afleiding werd niet getraind, aangezien er geen afleiding was en ze die oefening normaal ook prima beheest.

 

Als extra trainden we op het vooruitzenden. Dat ging ook goed. Zoals gewoonlijk reageert Ixy meteen op het eerste 'af'-commando. Ook prima dus.

 

Vervolgens hebben we de eerste stappen gezet op het vlak van het apporteren.

Voor de baas zitten, op het commando 'bring' het blok in mijn handen vastpakken en dan een rondje aangelijnd rennen. Weer voor me zien te krijgen in de zitpositie, commando 'los', commando 'bring', commando 'los', commando 'bring', weer zitten voor de baas en vervolgens weer een rondje lopen.

Tot slot vanuit zit het commando 'bring', commando 'los' en commando 'bring'. Vervolgens een blijde uitroep 'braaf!' en daarna met Ixy rennend naar de aanhangwagen toe, waar ze haar blok mee naar toe kon nemen.

 

Dit was een geslaagde training.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 13:44)

    1