Extra training in Uelsen 30/2014

Vandaag samen met Henk Atema een extra training opgepakt met:

Ixy vom Haus Ehrlich (Hennie Rouw), Lea vom Hause Mithras (eig. Linda Rouw) en Riske vom Grubenländer Schupo (Henk Atema).

 

Ixy.

 

Enkele appèloefeningen volgens het IPO.1-programma. De zit- en afoefening nu ook volgens IPO.1 (zit en af uit de beweging).

Vervolgens het vlakapport verder getraind. Opnieuw een stap vooruit gemaakt. Tot slot het vooruit zenden. Alle oefeningen verliepen naar wens, ondanks dat er enige tijd niet getraind was.

 

Het pakwerk met Ixy werd in eerste instantie gebaseerd op het aanblaffen. Ixy moet nu goed leren te blaffen bij stilstaande pakwerker, Overigens is ze luid genoeg.

Voor het eerst hebben we de vlucht, overval en afstand stellen geoefend. Dit ging uitstekend.

We gaan het aanblaffen nu aanpakken binnen het volledige programma.

Ik fungeerde zelf als pakwerker, terwijl Henk de begeleiding van Ixy tijdens de oefeningen voor zijn rekening nam.

 

Lea.

 

Voor het eerst na een lange pauze de appèltraining met Lea opgepakt.

Lea liet zich erg goed zien. Ze heeft duidelijk een goede basis en haar leeftijd als voordeel. Getraind volgens het BH-programma.

Lea is erg volgzaam en gewillig. Gezien het feit, dat dit de eerste keer was, dat ik echt met haar trainde, was haar uitvoering van de oefeningen voorbeeldig, Tijdens de wandelingen was ze voorbereid op zitoefeningen en voorkomen.

Ik was erg tevreden.

 

Tijdens het pakwerk eerst bijtoefeningen gedaan met een lederen lapje, vervolgens met een bijtrol en tenslotte met het werparmpje. Lea toonde een voorbeeldige beet en een vootreffelijke aanval. Ze heeft het helemaal in zich.

Ik fungeerde als pakwerker, terwijl Henk de begeleiding van Lea voor zijn rekening nam. Hij pakte dit uitstekend op.

We gaan door op de ingeslagen weg maar dan vooralsnog alleen met het werkmouwtje.

 

Riske.

 

Henk deed met zijn Riske enkele appèloefeningen. De hond toont duidelijke vooruitgang. Ze laat zich goed geleiden.

 

Tijdens het pakwerk werd getraind zonder de tafel en met de bijtrol.

Riske voelt zich steeds meer thuis in deze rol. De bijtoefeningen waren goed en ze toont duidelijk verzet tegenover de pakwerker. Haar buitdru=ift raakt steeds beter ontwikkeld.

Afgesloten werd met een aantal steloefeningen, die Riske voortvarend uitvoerde.

Ook hier fungeerde ik als pakwerker en Henk als begeleider.

 

De pakwerkoefeningen doen we voorlopig op deze manier, aangezien er op de club twee pakwerkers zijn, die beiden na blessures in de lappenmand liggen. We willen op deze wijze de voortgang erion houden.

 

Voor Riske en Lea is de kans op een BH-examen in oktober aanwezig, terwijl dat voor Ixy op het vlak van het IPO.1 geldt.

Het streven is er. Nu nog zien of we de honden tijdig klaar krijgen. Zo niet, dan volgen de examens in het voorjaar van 2015.

 

Al met al een prima training.



Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Sherlyn Crandall (dinsdag, 24 januari 2017 12:10)


    I'm not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.

  • #2

    GRLpGpAG (dinsdag, 20 juli 2021 13:54)

    1