Extra training in Uelsen 2014/43

Vandaag de appèltraining van Ixy en Lea (beide loops) weer opgepakt.


Ixy draaide een volledig IPO.1-appèl, waarbij sommige gedeelten onaangelijnd geschiedden. Dit ging allemaal zeer naar wens.

Alle oefeningen werd uitstekend en enthousiast uitgevoerd. Ixy heeft geen enkele hinder van haar loopsheid. We zullen dit gedurende de resterende tijd van de loopsheid blijven volgen; belangrijk voor later.

Voor het eerst tijdens de volgoefeningen en het afliggen met afleiding geschoten.

Tijdens het volgen was duidelijk, dat Ixy dat nog niet eerder had meegemaakt. Ze keek even om maar ging voortvarend verder. Tijdens het "af met afleiding" toonde ze luid blaffend aan, dat ze de "kabaalschopper" graag even onder vier ogen wilde spreken.

We gaan dit nu tijdens iedere training intensief oefenen, waar de periode van de loopsheid niets als maatgevend moet worden beschouwd. Fraai was, dat Ixy niet bang was voor het schot, maar gewoon lekker doortrainde. Tijdens de clubmatch enkele maanden geleden toonde ze hetzelfde gedrag richting de schutter, in dit geval de keurmeester.

Het apporteren vordert gestaag. Over de vlakke grond gaat het steeds beter; ze moet nog zelfstandig en sneller komen. Over de haag en de klimschutting vindt de oefening nog steeds onder begeleiding plaats, omdat ze terug ook zelfstandig over de haag en klimschutting moet, wat er nog niet helemaal in zit.

Het vooruitzenden ging uitstekend, waarbij ik er op moet letten niet de beginnersfout te maken, dat ik de afstand meteen al te groot maak.

Al met al een prima oefening.

Een geweldige hond, die Ixy.


Lea was middenin de dekrijpe dagen en toonde zich aanvankelijk wat minder gewillig, wat echter even later steeds beter werd. Om haar niet te veel te belasten, heb ik slechts kort met haar getraind. De oefeningen werden enthousiast uitgevoerd.

Ik denk, dat ze op 11 oktober a.s. mee kan doen aan het BH-examen.