Clubtraining OG Uelsen 2014/37 - Speuren 2014-15/1

Speuren.


Na de zomerpauze heb ik vandaag het speuren met Ixy hervat en ben ik met het speuren van Lea begonnen. Ixy heeft tot de zomermaanden gespeurd, Lea nog niet eerder met mij. Wel eerder met Linda.


Lea kreeg een klein IPO.1-proefspoor met worst, twee hoeken en een voorwerp aan het eind. Daarna de restbeloning.

Ze liet zich rustig naar de aanzet geleiden en werkt vanaf met commando 'zoek' het spoor rustig en geconcentreerd uit. Rechte stukken en hoeken werden overtuigend genomen. Het voorwerp werd met lichte hulp verwezen. Een prima en veelbelovende oefening.


Ixy was opgewonden toen ze merkte dat we weer gingen speuren. Ze moest voor de aanzet even tot rust worden gemaand. Daarna werkte ze het IPO.1-spoor uit op voorbeeldige wijze, rustig en geconcentreerd, voetstap na voetstap.

Het eerst voorwerp werd aanvankelijk te vroeg verwezen. Ze had het geroken of gezien. Opvallend, dat ze dit na die maanden nog exact wist. Daarna werden rechte stukken en hoeken overtuigend uitgewerkt en het verwijzen van de voorwerpen onder lichte begeleiding goed uitgevoerd.

Op het spoor stukjes worst en aan het eind de restbeloning.

Een uitstekende overtuigende oefening.


Met Lea en Ixy werd het appèl in beide gevallen getraind volgens het BH/IPO.1-programma. De honden lieten zich goed zien. Duidelijk is, dat er vanaf nu regelmatiger en serieuzer getraind moet worden.

Het apporteren werd niet uitgevoerd. Wel deed ik met Ixy voor het eerst de sta-oefening als voorbereiding op het IPO.1.


Er was geen pakwerker aanwezig.