Clubtraining OG Uelsen 2014/38

Vandaag eindelijk weer een uitgebreide en plezierige clubtraining. Beide pakwerkers/instructeurs aanwezig.


Ixy en Lea werden beide getraind in appèl, volgens respectievelijk IPO.1 en BH. Het apporteren met Ixy werd nog achterwege gelaten. Eerst de hernieuwde opleiding buiten de trainingstijden van de club.

De oefeningen van beide honden werden goed uitgevoerd. Hier en daar werd voor beide een oefening herhaald. De vooruitzendoefening laat ik tijdens avondtrainingen achterwege, omdat het risico van achtervolgen van een konijn, in groten getale aanwezig op en om het terrein, mij te groot is.


Pakwerk Lea.

Lea maakt grote stappen vooruit. Aanblaffen en bijten/lossen op de tafel. Lea lost snel. Jongehondenmouw, harde versie. Tussen de oefeningen door wordt aandacht besteed aan "rust", waarbij de hond stil moet zijn en pas op het commando "revier" weer mag blaffen.

Daarna een aantal revieroefeningen met aanblaffen vanaf de tafel.

Dat loopt prima

Lea doet het uitstekend.


Pakwerk Ixy.

Ixy wordt steeds sterker en sterker. Het aanblaffen en bijten/lossen op de tafel. De aanbeet is goed, de hond laat zich corrigeren (nabijten). Bij het zien van de pakwerker gaat Ixy op de van haar bekende manier "tekeer als een idioot". Nu moet ze echter rustig zijn tot ze het commando 'revier' krijgt. Dat gaat uitstekend.

Het lossen gaat moeizaam.

Tot slot werd een aantal keren gerevierd vanaf de tafel. Dit loopt ook zeer bevredigend. Het aanblaffen is aanhoudend en drangvol.

We zitten helemaal op de goede weg,

Ixy doet het uitstekend.


Ik kijk alweer uit naar de volgende training.

Als er wat meer rust is in de werkzaamheden thuis zal ik bij gelegenheid de trainingen op donderdagavond in Nordhorn eveneens gaan volgen.

.