Clubtraining OG Uelsen 2014/40 - Ixy apporteren 11

Uitgebreide appèltraining met Lea en Ixy.


Lea deed het volledig naar wens. Alle oefeningen voor het BH-examen OK.


Ixy verbeeldt zich momenteel, dat ze zich wat vrijheden veroorloven kan. Zo kan ze zo maar opspringen en lollig over het terrein rennen in de geest van 'pak me dan'. Dat gebeurt bij de zit- en afoefening uit beweging. Daar moet dus wat meer duidelijkheid over komen.

Het volgen, aangelijnd, was uitstekend, de sta-oefening begint steeds beter te worden en vooruitsturen was uitstekend. Afoefening met afleiding: enigszins onrustig. Ook dat behoeft verbetering.

Het extra apporteren heeft de nodige vruchten afgeworpen. Ze doet het met plezier en spelend goed. Vanaf de volgende trainingen zetten we puntjes weer op de i.

Wat een plezierige hond is Ixy ook, hoog incasseringsvermogen.

 

Het pakwerk op de tafel van Lea was prima. Het gaat steeds beter. Het aanblaffen mag nog wat aanhoudender; de drang naar de pakwerker mag nog beter. Het revieren bij het verstek wordt steeds beter. Ook hier aanhoudender blaffen. De bijtfases waren prima.

 

Met Ixy ging het voortreffelijk. Drang naar de pakwerk extreem goed. Rust tijdens de oefeningen steeds beter. Het opvolgende aanzetten met het commando 'revier' voorbeeldig. Bijtfases uitstekend. Aanblaffen zeer aanhoudend met natuurlijke agressie. Aandacht voor en drang naar de pakwerker voorbeeldig, revieren bij het verstek met aanblaffen uitstekend. Ixy maakt prima stappen vooruit.

 

Twee prima honden van gelijke leeftijd en met verschillende fases van opleiding. Met Ixy ben ik slechts een paar maanden bezig, met Ixy natuurlijk vanaf het begin. Wel heeft Linda natuurlijk veel tijd in Lea gestoken wat ook duidelijk merkbaar is.