Clubtraining 2015/13 (Uelsen)

Extra training voor examenkandidaten 19 april

Vanavond werd er een extra training voor examenkandidaten voor het examen van 19 april a.s. ingelast. Het werd een prima training, waarbij het appèl aandacht kreeg en ook het pakwerk, dat voor de honden, ook Ixy, twee keer kon worden uitgevoerd. Zo maak je ineens een aantal stappen vooruit.


Het appèl verliep uitstekend. Alle oefeningen werden door Ixy in één keer goed uitgevoerd. Het apporteren werd voor het eerst zonder lange lijn getraind. Ook dat ging prima.

Het vooruitzenden zit nu goed tussen de oren van Ixy.

Een prima appèltraining.


Aangezien Ixy tot vandaag alleen nog maar het reviergedeelte van het IPO.1-programma had getraind, werden nu stappen vooruit gemaakt. Eerst werd het inlopen van de geleider, ik dus, getraind na het revieren, vervolgens het appèl van het uit het verstekken roepen van de pakwerker en het appèl naar de ligplek voor de vlucht. Vervolgens de rust tijdens het blijven liggen voor de vlucht. Vervolgens het uit het verstek halen van de hond. Ixy had dit snel tussen de oren. Dit verbaasde vriend en vijand. Ik vond het zelf ook verrassend, alhoewel ik wel weet, dat Ixy zich uitstekend laat leiden.

Vervolgens werden die oefeningen en de vlucht zelf met inbijten door de hond enkele malen getraind. De hond moet er tenslotte eerst aan wennen voordat de overtuiging echt komt. Het ging echter uitstekend.

Dit hele totaal van herhaalde pakwerkoefeningen werd aan het eind van de avond nog eens getraind. Erg fraai en goed: twee volledige trainingen op één avond.


Woensdag is er weer een reguliere training op de club. Ik kijk er nu a naar uit.