Laatste examentraining 2015/62 (OG Lingen-Bramsche)

Vandaag de laatste examentraining met Ixy in Lingen.


Het appèl verliep naar behoren. Ixy toonde zich goed, afgezien van onrustig gedrag tijdens de af met afleiding. Dit zou goed moeten verlopen op het examen, aangezien ze alle oefeningen bij voortduring uitvoert.


Het pakwerk bleek een andere zaak te zijn.

Haar gedrag was, geheel in tegenstelling tot hoe het anders verloopt, onberekenbaar en anders dan anders. Dat begon al bij het revieren, waarbij ze steeds meteen naar het tweede verstek wilde revieren. Ook tijdens het zijtransport was ze onberekenbaar en ongehoorzaam.

Om die reden werden het revieren met zijtransport later nog een keer herhaald. Bijt- en losfases waren goed, alhoewel ook hier het lossen sneller moet. Dat laten we er maar op aan komen tijdens het examen.


Ixy's gedrag was plotseling erg vreemd. Ik wist, dat de loopsheid eraan zit te komen en daar zou haar gedrag aan te wijten moeten zijn. Ze is al bijna door de verharing heen en mede om die reden (en de bekende planning; ik hou de loopsheden immers bij) is de kans groot, dat de loopsheid roet in het eten dreigt te gooien.


Zo kom je ook eens een keer minder tevreden (om niet te zeggen ongerust) van het terrein af.

Aan de andere kant zegt men dan vaak, dat een slechte generale repetitie een goed eindresultaat oplevert. Zelf ben ik daar nog niet van overtuigd.

Ik zal in ieder geval morgen niet nog eens een training volgen in Uelsen.