Ixy vom Haus Ehrlich geslaagd voor IPO.1

Ixy is vandaag in Lingen-Bramsche geslaagd voor IPO.1. Dit ging niet zonder slag of stoot. Door de loopsheid was haar gedrag vrijwel onhandelbaar en ging het bijna mis.

Speuren.

Voor het speuren werd ons een geweldige akker aangeboden. Ixy verwees de twee voorwerpen correct en nam beide hoeken eveneens uitstekend. Op de lange gedeelten kwam de neus echter regelmatig omhoog en was het speuren niet altijd intensief.

Uitslag 82 punten, beneden haar kunnen.

Appèl.


Meteen bij het betreden van het terrein en al bij het aanmelden bleek mij, dat Ixy nauwelijks aandacht voor "baasje" had en meer op de omgeving was georiënteerd. Het kostte mij dan ook de grootste moeite om het vrij volgen tot een goed einde te brengen. Regelmatig moest ik een extra commando geven. Bij de zitoefening moest ik een tweede commando geven, bij het af een tweede commando omdat ze niet voor kwam. Het apporteren verliep in het algemeen goed, het vooruitzenden met afleiding was perfect, de af met afleiding leidde ertoe, dat ze twee keer opstond en toch weer ging liggen.

Resultaat 77 punten, beneden haar kunnen. 


Pakwerk.


Het pakwerk was helemaal een teleurstelling, een duidelijk vervolg op haar ondermaatse prestatie van afgelopen dinsdag. Opnieuw onhandelbaar gedrag.

Bij het revieren weigerde ze het eerste verstek, bij het aanblaffen viel ze de pakwerker lastig en stootte ze de mouw aan, ook was ze te veel op de geleider georiënteerd, iets wat ze onder normale omstandigheden juist altijd zo goed doet.

De vlucht met aansluitende overval verliepen goed. Ze loste traag en moest beter bewaken.

Bij het stellen op afstand toonde ze hetzelfde gedrag. De bijtfases waren redelijk tot goed.

Het afsluitende zijtransport was uitstekend.

Resultaat 78 punten, beneden haar kunnen, maar wel met TSB/moed en vechtlust uitgesproken.


Kortom: ik kon met Ixy vandaag de schoonheidsprijs niet behalen en scoorde ver beneden haar normale kunnen. Examen tijdens een loopsheid is bij haar dus niet het grootste succes.


Ze is echter wel geslaagd voor het IPO.1 en dat maakt mij trots.

We gaan nu verder voor het IPO.2 in april 2016.

Foto's (met dank aan Bine Siefert)