Training OG Uelsen 2016/6

Volledige appèltraining voor IPO.2 met Ixy, die zeer bevredigend verliep.

De sta-oefening twee keer getraind en beide keren goed.

Alle oefeningen zitten er nu goed in.

Voldoende tijd om een en ander verder uit te bouwen tot het examen.

 

Revieroefeningen met Ixy via verstekken 3, 4 en 5. Verstek 4 moet nog vaster, maar gaat overigens goed. Ook met een opzwepende pakwerker gaat Ixy in de gewenste richting. Bij verstek 4 probeert ze soms nog te smokkelen door niet om maar net voor langs het verstek te lopen. Ixy toont een enorme drive en werklust.

 

Het stellen en aanblaffen was uitstekend. Ixy heeft nog de neiging in te bijten in het verstek, maar dat is binnenkort verleden tijd. We hebben nu veel tijd besteed aan het revieren en gaan nu het volledige programma uitbouwen.

 

Na het aanblaffen werd Ixy uit het verstek geroepen, een oefening, die we slechts zelden zullen uitvoeren, omdat het anders een negatief effect op de hond kan hebben (te vroeg uit het verstek komen, als het erop aan komt). Ixy kwam goed aan de voet.

 

Vanuit verstek 5 de vlucht en overval getraind, daarna een aantal keren het rugtransport. Het is natuurlijk nog in de beginfase, maar dat gaat ook goed. Tenslotte een keer zijtransport, wat door Ixy voorbeeldig werd uitgevoerd.

Afgesloten werd met een korte steloefening.

 

Ixy en ik gingen zeer tevreden van het terrein.

Een uitstekende en veelbelovende trainingsavond.

 

Igor liet zich met André van der Veen eveneens uitstekend zien en stal de show tijdens het pakwerk in verband met uitstekend aanblaffen en voortreffelijke stel- en bijtfases.