Training 2016/11 OG Nordhorn 

Goede en gezellige training bij de OG Nordhorn. Daar wordt op 24 april 2016 eveneens een IPO-examen georganiseerd. Deze datum is vooralsnog reserve voor het geval dat Ixy tijdens het examen in Uelsen op 10 april door loopsheid zou zijn uitgevallen.

 

De appeltraining met Ixy verliet als gewend en gewenst.

 

Tijdens het pakwerk eerst het revieren van 6 verstekken geoefend. In verband met het enigszins vreemde terrein (Ixy was er eerder maar niet vaak, deed er ook het BH) nam ik de lange lijn weer ter hand om Ixy goed te kunnen sturen. Verder gebeurde het een en ander door een appèl te doen op de gehoorzaamheid van Ixy.

Dat ging redelijk en zal snel verbeteren.

Het aanblaffen - voor het eerst bij deze pakwerker - werd goed uitgevoerd, maar toch meende Ixy zich een aantal onwelvoeglijkheden te kunnen permitteren. Om die reden revierde ik haar nog een aantal keren naar het laatste verstek, waarbij ik haar aan haar verplichtingen herinnerde door haar te "blokkeren" met de lange lijn.

Het ging daarna uitstekend.

 

Verder werd getraind op de vlucht met lossen, waarna Ixy meteen de mouw als beloning kreeg. Daarna oefenden we het rugtransport en zijtransport, beide OK maar met controle door middel van de lijn.

 

Afgesloten werd met een tweetal stel- en bijtoefeningen, die uitstekend werden uitgevoerd, met tot slot de mouw, die mee mocht van het veld.

 

Een goede trainingsavond met de uitstekende, jonge pakwerker Robin Doorn, die in Nederland gecertificeerd is. Deze jongen kan er wat van! Mijn complimenten!