Training 2016/21 OG Uelsen

Vandaag besloten het appèl met Ixy ietwat in te korten. Om die reden begonnen we met de zitoefening en zo verder tot aan het vooruitzenden met afleggen.

Vanaf het begin werd mij duidelijk, dat Ixy slecht bij de les was.

De zitoefening verliep rommelig, het commando werd de eerste keer geweigerd, de tweede en derde keer goed opgevolgd. De afoefening werd wel goed uitgevoerd en het voorkomen ook, maar hier wilde ze met alle geweld voor het commando aan de voet komen. De sta-oefening, normaal probleemloos, werd in eerste instantie eveneens geweigerd, maar later twee keer goed uitgevoerd. De drie apporteeroefeningen verliepen goed, alhoewel het appèl ernaartoe eveneens rommelig was. Afgesloten werd met de vooruitzendoefening, die uitstekend verliep. Tot slot de af-met-afleiding. Hier was Ixy opnieuw ongeconcentreerd en te beweeglijk. Dat is toch een voort durend probleem.

 

Vanwege de manier, waarop Ixy tijdens het appèl reageerde, kwam bij mij de vrees op, dat haar loopsheid aanstaande is. Op dat vlak zou aankomende zondag de dag zijn, vergeleken met eerdere loopsheden, dat ze loops moet worden. Als dat het geval is, komt de deelname aan het examen in Uelsen op 10 april in gevaar.

 

Testcase werd nu het pakwerk. Kort voor het vorige examen was Ixy nauwelijks nog te leiden; ze nam het eerste verstek toen niet eens aan, wat normaal nooit een probleem was.

Ik sprak met de pakwerker af om het gehele programma voor IPO.2 met haar af te werken en daarbij te bekijken, hoe ze zich gedroeg.

Mijn vrees was nu echter ongegrond.

Ixy revierde de vier verstekken voorbeeldig, blafte uitstekend aan.

De vlucht verliep uitstekend, ook bijt- en losfases werkten goed. De overval verliep ook goed evenals lossen en bewaken. Rug- en zijtransporten gingen naar wens.

Daarna het stellen op afstand.

Ixy kwam uitstekend is, had een volle beet, loste snel en duidelijk.

Hierna kreeg ze de beloning en konden we tevreden het veld verlaten.

 

Aankomende woensdag zal de tweede test zijn.

Momenteel is ze nog niet loops.