Training 2016/24 OG Nordhorn

Enkele appèloefeningen met Ixy, die goed verliepen. Het onrustige gedrag tijdens de af-met-afleiding is moeilijk in de hand te krijgen. Volgende keer niet te ver weg.

Deze oefening was op het laatst en toen begon het te onweren.

Dit ging na een kwartier over in een enorme hagelbui, die weer overging in hagel met zon en tenslotte zon.

Tijdens het pakwerk opnieuw begonnen met het revieren van 6 verstekken nu met een kort lijntje. Bij verstek nummer 4 had Ixy een extra commando nodig maar overigens ging het uitstekend. Het is zo goed als klaar. Stellen en lang aanblaffen verloopt nu goed. De pakwerker staat op mijn verzoek wat actiever qua houding in het verstek. Dat gaat beter.

Om niet het gehele pakwerk te doen, gingen we vervolgens over op rugtransport met overval van de achteruitlopende pakwerker uit stand. Daarna drie-vier extra los- en bewaakoefeningen. Goede ontwikkeling. Ixy valt snel aan en bijt goed toe. Het lossen wordt beter.

Vervolgens een zijtransport. Dat de pakwerker afgelopen zondag tijdens die oefening op mijn verzoek wegvluchtte, had het gewenste effect. Ixy hield hem nu geconcentreerd in het oog.

Tijdens het afmelden, verwijderde ik mij met loslopende Ixy van de pakwerker, pakte haar halsband en stond een bijtoefening toe.

Tot slot nog een stukje stellen met bijten als beloning.

Een prima oefening. Ixy is zo goed als klaar.